Køleskabet

 
22-01-2006
Husholdning



Skal helst have den rigtige temperatur, så dine madvarer ikke ødelægges. På den anden side, skal temperaturen ikke være for lav, så elregningen vokser. Temperaturen i et køleskab skal være 5 grader Celsius. Stil et glas vand i midten af køleskabet i ca. 1 døgn og tag dernæst temperaturen i dette glas.

Har du frostvarer, du skal have tøet op, så brug ikke mikrobølgeovn (og slet ikke køkkenbordet - dette er sundhedsskadeligt), men sæt varerne i køleskabet ca. 24 timer før brug, alt efter størrelse af varerne. Ved at tø 1 kg frosset kød op i køleskabet, kan du spare ca. 1 times elforbrug i køleskabet!

Sørg for at køleskabet kan komme af med sin varme fra bagsiden af skabet: Rengør kondensator og kompressor (støvet isolerer) og hav mindst 15 cm. luft over indbygningsskabe. Sæt køleskabet lidt ud fra væggen. Sørg for at tætningslisten er hel, og at den slutter tæt. En papirstrimmel skal kunne blive hængende, når døren lukkes.

BedÝmmelse: 5.49 af 10





 
 
Find information om: alt om Danmark DK net guiden guide
(Hovedkategori: Gode råd)