Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Madrid

 
Indrykket: 18-10-2009
Spanien

Madrid er Spaniens hovedstad, og den største by i Spanien. Madrid er den 3. mest befolkede by i EU med 3,5 millioner indbyggere. Desuden er det navnet på den administrative region, der omgiver byen. Med de mange forstæder som omkranser Madrid når befolkningen op omkring 6.000.000 indbygger. Hvilket gør byen, hvis man tæller forstæderne med, til den tredje største i Europa efter London og Paris.

Byen ligger ved floden Manzanares i centrum af landet mellem de autonome landsdele Castilla y León og Castilla-La Mancha. Grundet byens økonomiske bidrag, levestandard og markedsstørrelses anses Madrid som det økonomiske center for den iberiske halvø. Byen er hovedsæde for det store flertal af de store spanske selskaber og ligeledes tre af verdens 100 største virksomheder (Telefónica, Repsol-YPF, Endesa). Som hovedstad, regeringsby og residensby for kongen er Madrid ligeledes det politiske center for Spanien.

Madridregionen har et tempereret middelhavsklima med kolde vintre og med temperaturer ofte falder under 0 °C. Der er 2-3 snefald om året. Sommeren er ofte varm med temperaturer over 35 °C i juli og som ofte når op på 40 °C. Pga. Madrids høje beliggenhed og tørre klima er nattemperaturerne ofte kølige, hvilket giver et lavere gennemsnit i sommermånederne. Disse ekstremer giver anledning til ordsproget Nueve meses de invierno, tres meses de infierno (ni måneder med vinter, tre måneders helvede). Nedbørsmængderne er ret lave, men der falder dog nedbør hele året. Sommer og vinter har de tørreste måneder, mens der falder mest nedbør om efteråret og foråret.

 

Seneste nyheder:
SIF-chef håber Christopher Poulsen kommer videre
Skolelederne: Lockout kan betyde beskåret pensum
Avis: SIF fyrede Poulsen for forfalskning
Madpakkebranchen må fyre på grund af lockout
Dokumentation: Billeder af Boston-bomber lækket til pressen
Gå til nyheder

Find information om: SIF-chef håber Christopher Poulsen kommer videre Skolelederne: Lockout kan betyde beskåret pensum Avis: SIF fyrede Poulsen for forfalskning Madpakkebranchen må fyre på grund af lockout Dokumentation: Billeder af Boston-bomber lækket til pressen Info Guide Guiden Leksikon side Fakta
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Madrid - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Spanien - - info om Madrid -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.