Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Mexico

 
Indrykket: 29-12-2011
Mexico

Mexico eller Mexicos Forenede Stater (på spansk México, Estados Unidos Mexicanos eller República Mexicana; den alternative stavemåde Méjico er udbredt i Spanien, men anvendes næsten ikke i resten af den spansk-talende verden) er et nordamerikansk land, der mod nord grænser op til USA, mod syd til Guatemala og Belize, mod vest til Stillehavet og mod øst til den Mexicanske Golf og det Caribiske Hav.

Mexico var hjemsted for flere avancerede indianske civilisationer, såsom mayaerne og aztekerne. Spaniernes ankomst i det tidlige 16. århundrede og deres sejr over aztekerne i 1521 markerede begyndelsen af Mexicos kolonitid. Et ønske om uafhængighed fra Spanien førte til en lang krig, der endte med landets uafhængighed i 1821. Efter uafhængigheden blev det mexicanske territorium langsomt mindre. Landområder i det nordlige Mexico tabtes eller solgtes til det invaderende USA (se den mexicansk-amerikanske krig). I 1860’erne led landet under Frankrigs militære besættelse, der blev nedkæmpet af den mexicanske patriot Benito Juárez.

 

Seneste nyheder:
Barfoed: Venstre bør afvise heldagsskolen
Utålmodig elevformand: Nu går lockouten ud over afgangsprøven
Holger Danske-statue er sat til salg
Eksplosion i Boston under maraton: Mindst 12 personer er såret
LIVE: Politiet holder pressemøde i Boston
Gå til nyheder

Find information om: Barfoed: Venstre bør afvise heldagsskolen Utålmodig elevformand: Nu går lockouten ud over afgangsprøven Holger Danske-statue er sat til salg Eksplosion i Boston under maraton: Mindst 12 personer er såret LIVE: Politiet holder pressemøde i Boston Info Guiden Leksikon side Guide Fakta
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Mexico - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Mexico - - info om Mexico -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.