Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Negl

 
Indrykket: 28-06-2010
Anatomi

I anatomi er en negl et horn-lignende stykke for enden af et menneskes eller dyrs finger eller tå. Neglen gror hele livet og i snit vokser den 0,1 mm (60 årig) og 0,123 mm (32 årig) per døgn.

Det lille stykke hud der vokser ud på neglen kaldes neglebånd, mens det kaldes en neglerod hvis huden langs med neglen går løs i en lille strimmel og danner et sår. Neglene kan have små hvide pletter og nogle menesker har et halvcirkelformet lysere parti ned mod neglebåndet.

Neglene kan vokse sig meget lange hvis de plejes. Virkeligt lange negle har en tendens til at vokse i en spiral. Der findes også kunstige negle, der kan limes udenpå de ægte negle.

Neglelak bruges til at dække neglen med farve, at give neglene glans og til en vis grad beskytte neglene, så de ser velplejede ud. Der findes forskellige måder at klippe neglene på og hertil findes flere forskellige værktøjer og produkter f.eks. neglesaks, neglefil og neglebåndsfjerner.

 

Seneste nyheder:
Svensk tv laver 'Blachman' for kvinder
Lærerkampagne mod KL inddrager eleverne
Myndigheder i Boston: Vi har fundet flere ueksploderede bomber
Forbruger-vagthund: L?easy i strid med loven
Ny app til den glemsomme rejsekort-bruger
Gå til nyheder

Find information om: Svensk tv laver 'Blachman' for kvinder Lærerkampagne mod KL inddrager eleverne Myndigheder i Boston: Vi har fundet flere ueksploderede bomber Forbruger-vagthund: L?easy i strid med loven Ny app til den glemsomme rejsekort-bruger side Fakta Info Guide Guiden Leksikon
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Negl - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Anatomi - - info om Negl -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.