Ovn

 
19-03-2011
Hvidevare



En ovn anvendes til især opvarmning, madlavning eller fremstilling af håndværksmæssige og industrielle produkter.
Energien kan komme fra kul, koks, brænde, naturgas eller elektricitet.
Ved opvarming af lejligheder og huse anvendtes tidligere ovne, men på grund af forurening (f.eks. den berømte/berygtede London smog) anvendes nu central- og fjernvarme.
I forbindelse med madlavning er en ovn ganske almindelig nu som før. Den bruges her til at bage, stege og opvarme maden.

Andre ovntyper:

bilæggerovn
brændeovn
el-ovn
esse
gasovn
højovn
kakkelovn
Komfur
Masseovn, finsk masseovn, russisk masseovn - i Finland er masseovnen påbudt pga. af dens mindre forurening og højere effektivitet.
Mikrobølgeovn
Smelteovn
Varmluftovn





 
 
Find information om: guiden guide net Danmark alt om DK
(Hovedkategori: Leksikon)