1 - 6: Nyeste
 
Leksikon
 
Tomat
(Leksikon > Grønsager)


Tomat er et bær, der ofte forhandles og anvendes i madlavningen som en grønsag. Frugten er rig på A- og C-vitamin, og helt nye undersøgelser viser, at de røde og gule farvestoffer virker som antioxidanter i kroppen. ...

Leksikon
 
Champignon
(Leksikon > Grønsager)


Champignon (Agaricus bisporus) er en almindelig svamp, der ofte benyttes som tilbehør i forarbejdede madvarer eller i salater Champignon findes vildt i skove og på marker over store dele af verden, men det var først omkring midt...

Leksikon
 
Løg
(Leksikon > Grønsager)


Løg er en benævnelse for planter i Løg-slægten (Allium). De er almindeligt kendt under navnet løg, men referer til navnet Kepa-Løg (Allium cepa), der også er kendt som haveløg eller skallottel&osla...

Leksikon
 
Ært
(Leksikon > Grønsager)


Ært (Pisum) er en slægt, som er udbredt med 1-5 arter i Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien. Organisationen International Legume Database (ILDIS) anser slægten for at indeholde tre arter, hvoraf den ene har to underarter[...

Leksikon
 
Bønne
(Leksikon > Grønsager)


Bønnen er en enårig urt af ærteblomstfamilien som dyrkes for sine spiselige frø, bønnerne, som spises enten i tørret (eller moden) tilstand eller med bælgen som umodne, grønne bønner. Alle s...

Leksikon
 
Grønsager
(Leksikon > Grønsager)


Betegnelsen grøntsag eller grønsag anvendes indenfor ernæringslære og i kulinarisk sammenhæng om den gruppe af (dele af) planter, som bliver anvendt ernæringsmæssigt, men ikke regnes for at tilhøre g...






Ukrudt
Ordet ukrudt kommer af tysk Unkraut = "ikke-urt". På ældre dansk hed det ugræs. Det er planter, der gror, hvor de ikke skal ifølge det menneske, som ejer eller driver et land- eller vandområde. Et ukrudtsmiddel eller...

Hvis du har du materiale til katagorien "" så indsend det til os. Hovedkategori: