Gode råd om frysning af mad

 
12-10-2010
Frysning af mad



Vær opmærksom på at ikke alle fødevarer kan fryses.

Pakken må ikke være utæt, da enhver udsivning kan være årsag til vitamintab og dehydrering af madvarerne.

Pakkerne bør mærkes med følgende data: indhold, mængde og pakkedato.

Det er meget vigtigt, at madvarerne bliver frosset ned så hurtigt som muligt. Derfor er det en god ide, at pakkerne ikke er for store.

Prop ikke fryseren. Hvis du lægger for stor en mængde fødevarer i fryseskabet på én gang, forringes fryseevnen, hvilket påvirker kvaliteten af de frosne fødevarer.

Overhold frysetiderne for, hvor længe din mad kan holde sig.

Optøede eller delvis optøede fødevarer skal bruges så hurtigt som muligt. Den kolde luft bevarer fødevarerne, men den dræber ikke de aktive mikroorganismer, som er med til at fordærve dem.

Afrim din fryser jævnligt, så virker den bedst





 
 
Find information om: net Danmark DK guiden guide alt om
(Hovedkategori: Gode råd)