Julefrokost

 
05-07-2010
Mad og drikke



Julefrokost eller julebord er i Danmark en festlig lejlighed juledag og/eller 2. juledag, hvor der spises traditionel julemad. Til dette måltid midt på dagen inviteres ofte bedsteforældrene, og familien spiser samlet. Julefrokost kan også være en firmafest, oftest afholdt i julemåneden, men nogle gange også i november/januar.

Ligesom juleaften har sine madtraditioner, består julefrokosten af traditionelle danske retter - koldt smørrebrød som en hovedingrediens suppleret af lune retter som frikadeller, medisterpølse og flæskesteg. Hertil føjes drikkevarer som især øl og snaps.

En julefrokost i forbindelse med arbejdet er en anden konstruktion, hvor man spiser sammen og kommer hinanden mere nær og "drikker dus" mere end på andre tidspunkter af året. Den afholdes normalt i november eller december - før juleaften. I julefrokost-højsæsonen bliver mange taget for spirituskørsel, hvilket Politiet forsøger at imødekomme med flere kontroller.





 
 
Find information om: net alt om DK guiden guide Danmark
(Hovedkategori: Leksikon)